~~SAYANG KORANG~~

~~nOveL vs MoviE OmbaK rINdu~~

assalamualaikum...

tak hengat dunia tul baby ni, esok nak periksa sempat lagi layan citer Ombak Rindu yg diambil dari classmate..huhuhu releks ah, petang camgini otak dah beku dah. alasan semata-mata tuh...walaupun dah lama movie ombak rindu ni kuar and dah berlambak orang komen tntang benda ni tak pelah, baby memang slow sikit pun..huhuhu tengok tang tajuk darl-darl semua yer,..so baby nak wat perbezaan sikit antra novel yang baby dah khatam almost sepuluh kali baca ngan cerita yg baru kejap habis tengok..

1.dalam novel and movie yes Izzah dijual oleh Pak Cik Taha tuk byar hutang coz pak cik Izzah ni memang kuat judi, tapi dalam novel, Mak Cik Izzah pun setuju suruh Izzah keje di Kolumpo nun bukan dia menghalang macam dalam movie tuh. Mak Cik tuh dalam novel, sihat walafiat jer siap boleh tengking, pukul Izzah lagi..beza, beza sesangat kan kan kan..

2. Umah Izzah yg kat Kg 2 actually jauh dari kawasan orang and bukan cam lam movie, kat tepi sungai tuh..sepanjg baby baca novel tuh, tak adalh plak kata Pak Cik Taha ni nelayan huhuhu

3. Izzah tak kawn pun ngan Mail coz sebnrnya Izzah pernah menuduh Mail cuba merogolnya..lam novel, time tuh mail mmg taruh hati kat Izzah, siap ngintip Izzah lagi, but that night tengah syok intip Izzah, mail nmpk yg P.Cik Izzah nak merogol Izzah..so dia selamatkan Izzah. Izzah ni plak telah diugut oleh p.ciknyer supaya menyalahkan mail. so Mail ni dikeluarkan dari kG. beza gile dari movie yg kata berkawan rapat tuh..

4. Izzah tak ngajar budak ngaji, Izzah kerje kilang...huhu

5. Izzah ditempatkan Hariz di kondominium coz Hariz tak mahu Izzah berkawan n bercerita kat jiran-tetangga pasal diaorg lau ikut novel tuh lah bukan kat rumah yg kayu, macam Homestay gitu..haa beza lagi tuh...

6. time malam Izzah dibawa jupe Kelvin tuh, time tuh Hariz tak knl Izzah lagi. Izzah sempat keje jadi pelayan taw. Hariz mula nak kan Izzah coz Izzah selalu menolak bile Hariz ajak sembang n layan dia. Hariz ni ego tinggi sikit, so ble prmpuan macam Izzah (konnnya rendahlah standard), dia balas dendam after berpakat ngan Kelvin bagi Izzah minum ubat yg melalikan..

7. Izzah tak sambung belajar pun, camana bleh tetiba bleh masuk kerje jadi S/U lagi tuh..lam novel izzah smbung belajar taw, berkawan ngan Mastura n pernah ada lelaki cuba ngorat izzah. sampai Hariz sanggup belasah lelaki tuh..bgi baby event ni pentng gak, coz menunjukkn Izzah seorang yg setia plus sayangnyer Hariz kat Izzah huhuhu

8. Datok Suffiyah tak tahu pun yg time Izzah mula kerje tuh Izzah ni kekasih/isteri Hariz. lama sikit baru dia tahu selepas dia upah org suruh intip hariz. yg gambr hariz n Izzah bru sudah belajr memandu lam movie tuh tak ada actually. Gmbr diambil from apartment lah time Izzah n Hariz sedang bermanja-manja..hehehe

ishhh letih tangan duk tulis perbezaan nih taw. Baby bukan nak komen apa coz mesti ada sebab musabab scene-scene tersebut ditukar kan. Maybe nak cut masa, cut budget or pa pe lah kan but bagi Baby pembaca novel Ombak Rindu yg dah khatam sepuluh kali ni agak terkesima lah bila dialihkan dari novel ke movie simple sangat cite dia..Yes, citer ni mendapat kutipan tinggi, ramai org suka tengok tapi ermm baby akan tengok sekali jer lah, tak macam novel, walaupun 10 kali baca, 10 kali gak menangisnyer...part paling sedey time Hariz pukul Izzah coz ingat Izzah mengandung tuh..Hariz tolak Izzah sampai luka kepala taw..sebab tuh dia pengsan plus dia demam..bukan sebab period cam lam movie tuh..huhuhuhu

by the way, congrats tu Osman Ali diatas movie arahan beliau yg mendapat keuntungan lumayan...

p/s: baby tak nangis pun tengok citer ni, frust adalah...huhuhu
p/s: pening kepala duk study nih...Madam, sye ambik yg basic jer, nak terjun dalam2 memang nnti jadi langsung tak paham hahaha
p/s lagi: rumate sye jadi kelawargirl tadi hahaha...

~~aKhirNYa KisAH bULan MadU~~

assalamualaikum...

seminggu lepas, baby begitu bersenang-senang di dalam bilik keseorangan (cewah ayat ko!! hahaha)..tanpa gangguan penari strip, tanpa perlu melihat per yang tak patut dilihat, tanpa gangguan gelak2 ditengah malam macam pontianak, tanpa perlu kasihani laptop yg terpasang 24 hours, tanpa perlu buat-buat tak dengar ada orang bercakap and semua tuh semacam nikmat syurga..tapi kini segalanya kembali seperti biasa setelah kepulangan RUMMATE yg ermmm...pepaham sendirilah yer...

so, baby!!! cayok2, kuatkan semangat..tutup mata bila perlu, telinga pekakkan, mulut kurengkan bercakap nnti ble dia xcited, hang jugak yang susah...

p/s: pe tengok2 laptop orang, org tulis diariess pun nak tengok..penampar kang (cepat2 post coz ngah kutuk dia huhuhuhu)

~~CePaT-CepAt~~

Assalamualaikum...ni nak update cepat-cepat coz memang nyawa tahap atas hidung dah. Y? Kenapa? weiii statistik grup aseiment kne ato arini lah weh..waaaa print2 cepat-cepat coz kene anto sebelum kul 4 petang..nak kene g anto aseiment translation plak...cepattttttttt...

p/s: ada hot story, nnti kita gosip yer diaries
p/s lagi: nak lepaskan beban yg tersarang nih...waaaa

~~kIsaH BuDAk LokLak pLaK~~

Assalamualaikum...

ingat lagi budak bernama Z tuh??? yg malas basuh baju tuh..ni pun kisah dia lagi. dia jadi LokLak..korang taw tak per maksud Loklak tu..according to Baby Dictionary (2012), ianya bermaksud careless, alpa, clumsy pun ada sikit..per yg budak Z tu buat..meh, eden kobarkan....

Z ni buat keje translation dengan beberapa org lagi kengkawan dia. 2-3 minggu lepas dah bagi tang mana masing-masing kene translate buku tuh..Z ni plak dengan bangganya menghilangkan salinan kertas tersebut, tu boleh dimaafkan, coz kawan dia Nazirah tuh bagi yang dia punyer. SAVE..namun, ayat gempak sikit ko!!huhuhu dengan yakinnya dia duk translate dua tiga hari tanpa makan minum (agak mustahil yer disitu, siap tengok CSI tak khabar diri adalah hahaha) bahagian orang lain. Hampeh punyer budak...tu pun baru sedar bile SiSifu Nazirah gtaw yang dia tersalah part..kene buat yang lain plak.Ambekk kau..Nasib baik sikit..cehhh, tang sikit tuh lah, budak Z ni start kul 12 am sambil layan Fb, siap dalam kul 3 pagi camgitulah...

and dengan bangganya terus ato emel kat sifu coz dia yang akan menghedit..lepas emel tuh, siap post kat FB lagi tuh..berbangga lah sangat kan siap kerje..Mata Z pun dah ngantuk time tuh, tutup Incik Lappy, terus tido sampailah kul 10 pagi ni..Z bangun terus tengok mesej. Sifu anto mesej pepagi nih nape ntah? awal sangat ajak makan ker? huhuhu  Mesej sifu "Antaq emel tapi tak attach"..What???? owh damn u...dengan pantasnyer, tanpa membasuh muka walau setitik air pun cepat-cepat hidupkan Incik Lappy yang nyenyak tidur..kene cepat coz Sifu dah bagi warning, lau lambat anto sebelum kul 12, kerje hedit menghedit berpindah hak milik...wakakakaka...terus online. then terus anto keje tuh. Nasib baik line tenet ni laju. budak Z ni memang LokLak, dari awal sampai akhir cenggitu jer kerjenya..

huhuhu..same jer ngan baby kan hahaha

p/s deserves to be loved ok...
p/s lagi: kambate tuk siapkan RM lak nih...
p/s lagi2: tido lewat bangun lewat, tapi jgan lupa pagi esok dating nge Sapizi tuk ambik software spss
p/s lagi lagi lagi: Orang lain dah siap finding, grup baby bru nak wat pilot test hahahaha hambek ko...
p/s lagi ker???!!! weittt udahlah..simpan tuk esok plak k....

~~I WISH...~~

assalamualaikum...

ni entry disimpan tuk malam tahun baru sebenarnya. tapi dah gatal tangan terus ceduk dari edit posts and dipaparkan hahahaha...tak sampai beberapa hari jer pun kan nak tahun baru. ni dah 28, tinggal 29, 30, pastu 31 pastu tahun baru lah. 1 JANUARI 2012...alhamdullillah, setahun lagi Allah S.W.T kurniakan kepada kita yang hidup ni untuk kita bersyukur diatas segala yang diberikannya..Amin..Terima kasih ya Allah, kerana masih memberi peluang kepadaku untuk berbakti kepada keluarga dan menjadi Umatmu...Syukur Alhamdullillah...

ok, lepas 1 Jan, 2 hb plak kan..pastu?? yes 3 hb..pandai diariess semua. bijoux belaka hahaha..hari tu hari apa ek? yer betul dah tuh, tahulah hari Selasa...tapi hari per? ish tak kan tak taw.. saje wat tak tahu? ke memang tak tahu.. ishhh kureng asemmm jawa punyer diariess...alahh birthday baby lah..yang ke-22++ hahahaha...kelas kau Maria macam retiss jer umur tak bagitahu..ye lah, baby bukan retis pun, tapi memang umur baby berhenti takat 22 jer...hahahaha...so sempena umur yang dah berhenti tuh, baby wish lah something best...jum intai sikit...


1.nak Cik Teddy yang besar gedabak, tak mahu beli sendiri tapi orang kasik (hahahaha, banyak cantik kan...)
2. surprise party walaupun tak suke benda2 surprise nih..(umur 22 ni baru 2 kali kot org mensurprisekan birthday baby, hahaha sadissss)
3. nak kek bentuk wajah baby yg kiut nih (mintak pelempang nampak kan kan kan)
4. nak hadiah besar, pastu dalam hadiah tuh ada pakwe ensem yang terus jadi pakwer baby sampai birthday baby tahun depan, pastu tukar orang lain plak (ni konfirm mintak sepak terajang sekali hehehehe) lau ada abang Farid Kamil lagi best, pastu tahun depan Aaron Aziz, tahun satu lagi Keanu Reaves..cewahhh!!!
5. nak novel2 terbaru, pastikan daripada terbitan Alaf21 ataupun KakiNovel...demand tahap retiss antarabangsa...
6. belanja makan tuk seminggu pun ok gak hahahaha amacam Nazirah and Mila, hadiah nih best gak hahahaha
7. ni yang paling murah namun berharga yang baby mintak, DOAKAN KEBAHAGIAN BABY SAMPAI BILA-BILA DAN DOAKAN JUGA MOGA MURAH REZEKI DAN DITETAPKAN IMAN...Aminn tu yang penting, betul tak diariess sekalian??? BETUL...

p/s: wish tuk tahun baru nanti baby senaraikan k
p/s lagi: k.ya bagi hadiah per ek tahun nih? wondering nyer, rugi plak tak balik kg...
p/s lagi lagi: tak malu kan mintak hadiah dari orang, nak buat macamana bila lagi orang nak MINTAK lau bukan time nih..tak ad maknenyer sesaje nak bagi hadiah..tak gitu MR. KU JEJAK...terima kaseeh...hahaha

~~gUna JarI puN lEKaT~~

Assalamualaikum...

den nak kobar sesuatu nih..waaa..rambut baby rosak teruk..bercabang bukan sahaja dua malah tiga empat puluh tujuh pun ada taw, plus lagi dia ternak buah anggur yang dari pangkal sampai ke hujung siap masak ranum jer..padahal p clas tak pernah basahkan rambut..pastu dia tambah lagi dengan kelambakan (budak bahasa yang tak reti bahasa, tak taw betul ke salah nih hahahaha) kelumumur..ishh...per nak jadi nih..pikir sal rambut ni pun dah memang membebankan kan kan kan? pada kebanyakan perempuan lah..

lebih kureng macm ni lah dia punya bercabang tuh...


nak salahkan Syampu? ish mana bleh? syampu tuh dah dibuat khas tuk orang bertudung taw..ni dia..

 mula-mula baby pakai yang oren, memang tuk rambut rosak..tak bleh gak, stil lagi macam tuh..plus dia menambahkan kelemumur plak. so baby try yang hijau tuh..kuranglah kelemumur tuh tapi lepas 2 hari muncul balik. amboi bleh botak kot lau tiap-tiap hari bersyampu..hahaha...so sekrang ni baby nak try cara orang lama plak iaitu....


cara ni My Mum said insyaallah mampu menghilangkan kelemumur. tapi tuk rambut bercabang macamana plak e? hmmm tu tiada jawapan lagi buat masa sekarang...waaaaa...baik botak lah lau macam gini? huhuhuhu

p/s: cepat2 baby siapkan kerje, esok kita nak combine kan kan kan...nnti Sifu marah hahaha
p/s: awat ATM K. selalu prob ni, baby dah short duit taw....waaaaa
p/s lagi: gmbr ni baby singlop kat incik google image taw, jgn ambik ati yer ncik syampu, testimoni pelanggan nih huhuh

~~kIsaH BuDAk pEmaLaS & ceNge~~

assalamualaikum....

korang taw tak per maksud cenge? menurut kamus bahasa Baby (2012), tak kuar kat pasaran lagi ni taw hahaha cenge bermaksud lembik ataupun lemah tak bermaya/tak larat...baby nak kisahkan kat korang, adalah seorang budak yang bernama Z ni, dia suka kumpul baju kotor banyak-banyak sampai berbakul-bakul. Z ni yang memang malas ingat dia nak basuh pakaian tersebut dengan menggunakan mesin basuh yang memerlukan 4 keping duit syiling 50sen (almklum, student katekan hahaha)..dia tanya kengkawan dia, semua kata tak ada. so, dia pun mengambil keputusan untuk membasuh pakaian tersebut dengan cara konservatif iaitu basuh guna tangan (konservatif lah sangat kan hahaha)...mula-mula Z ni mengkategorikan pakaian kotor tersebut. baju kurung yang dipakai dan disimpan 2 minggu lepas dimasukkan kedalam baldi dahulu beserta tudung-tudung yang juga dari 2 minggu lepas..(apa jenis budak lah Z nih kan..)..setengah jam kemudian, siaplah pakaian tersebut dibasuh lalu disidainya. 
korang bayangkan 2 bakul baju..2 tuh...huhuhu


Z merasakan mood rajin mula meresapi dirinya..kemudian dia memilih lagi pakaian kotor yg lain. kali ini dimasukkan tshirt 7 helai, seluar tido 2 helai, kain skirt 3 helai...macam banyak kan..memang banyak pun, macam basuh guna mesin yang tujuh kilo tuh..huhuh setengah jam (lebih kurang lah) pun siap..jejari dia mula mengecut kerana terlalu lama main air. nafas pula turun-naik kerana lelah. see, nampak sangat budak Z ni tak larat. tuk pengetahuan korang bukan banyak sangat pun baju tuh, tetapi dah dasar jenis cenge, buat keje sikit tak larat. sekarang ni korang taw per yang budak Z tuh buat. korang taw tak???


dia duk menghupdate blog Baby Diaries dia cepat-cepat so dia mula tidur dengan nyenyak. tu pun selepas membedal maggi + air Milo..hahahaha

p/s STOP THINKING OF HIM, DAMN SERIUS BABY!!!!! (jangan membangangkan diri lagi...)tapi hati kata rindu

~~suSAh GilER~~

assalamualaikum...

2 hari tak update bukan per, no idea tuk tulis diaries coz tak banyak perkara yang berlaku. Almaklumlah study week. duk mengadap buku jer kerjenya (mengadaplah sangat kan hahaha)..hari ni dah submit latihan statistic Alhamdullillah... so sekarang tinggal RM, and translation. Kerje RM tuh boleh lah gagah dibuatnya, mesti digagahi gak tapi tang kerje translation ni payah sikit. yup, diakui baby ni bilingual punya orang, tapi untuk mengtranslate segala macam term tuh agak payah sikit yer..pening kepala otak duk pikir ayat/perkataan yang paling dekat/sama erti tuk ditranslatekan..and sebab keje ni gak lah, banyak benda tertangguh taw. Ishh...per yang tertangguh tuh...

1.bju kotor 2 bakul tak basuh lgi...
2. iron 4 pasang bju tuk final blum lagi...
3. basuh beranda blum lagi...
4. cuci kipas pun blum lagi...

tapi sebenarnya bukan kerje translate ni pun reason dia. reason paling besar ialah MALAS hahahahahaha....

p/s: ikutkan sangat malas tuh Cik Baby yer...grrrr
p/s lagi: semalam mimpi hantu...tapi tak ngeri pun..cume takut sikit lah..huhuhu

~~PEPERIKSAAN~~

Assalamualaikum...

This is my schedule for final exam including chapter that need to focus on..Thanks bunches for Hawa Mardhiyah...

p/s confront
p/s lagi: study elok2,

~~SePaRUh peNDerItaAnkU hILaNG~~

Assalamualaikum....

amboi baby pepagi hari jumaat nih layan blues giler kan? tengok tang tajuk entri tuh...hahaha...bukan per just nak umumkan bahawa sesungguhnya hari kelmarin Khamis bersamaan 22/12/11  telah tamat separuh penderitaan Budak2 Ben 7. Yeayyy!!!! kuliah dah habiss. baby gembira. bleh tengok cerita puas-puas..erkk? salah study elok-elok lah hahahahaha...so semalam tuk celebrate kegumbiraan yang tak terkata ni, baby pergi ke pantee pantai. Tocey2 to Akhhhhhhmal and Belle coz sudi membawa budak GEMUKK ni pergi jenjalan (tang ni nak baca kne strees cikit yer) hahaha siap bagi guideline nak baca cammana tuh... ..Best2.. so baby nak tunjukkan sikit gambar2 kami budak Ben 7 bersama lecturer kesayangan kitaorang..

ni ngan Puan Azizah Yusuf tuk subject Media Writing. orang kuat Terengganu FM

ni plak lam clas Statistics bersama Dr. Aziz..confrim dpt A tuk subject Best giler nih hhahaha


ni lah 2 gambar yang baby cilop lam muka buku. budak2 Ben 7 ni memang suke bergambar hahaha Credit to 
penulis blog SETITIK AIR LIUR AMBO coz sudi jadi jurugambar tak bertauliah kami hahahaha...


p/s bukan main lama nak siapkan 1 entry ni yer hahaha dari pukul 10 pagi tadi kot hahahaha
p/s lagi : Budak GEMMUKK duk belakang jer, cover body hahaha
p/s lagi lagi: separuh penderitaan lagi ialah kene study hard n tahan kerinduan nak balik Kampung jumpe My Mum...waaaa

~~MY bUNga MeLOr~~

Assalamualaikum....

rindu kat diariess semua sesangat taw..lama dah baby tak hupdate blog sebab baby agak sibuk minggu ni memandangkan this week penuh dengan kelas ganti (Statistic sahaja yer 12 jam..uweeeekkkk smpai morning sickness baby hahahahaha) pastu quiz, presentation yg pelbagai dan mencabar huhuhuhu...yeahhh tu dia, and Alhamdullillah, setakat ni baby berjaya menghadapi segalanya. BUT ada satu perkara yang berlaku yang pada minggu ni mencacatkan kecantikan and kecomelan wajah baby dengan kemasaman (entah betul ka tak imbuhan nih hahahaha)..cisss baby moody lagi. waaa tak suke sesangat taw..Nape baby moody? ermmm...tak mboh citer  coz belum jumpa jalan perbincangan antara keluarga lagi yer...wahhh, suspen gitu hahaha

segala benda ada hikmahnyer. dalam moody baby pada malam hampeh tuh, muncul satu kuntum bunga harum yang membuatkan baby merasa tenang dan kembali berpijak ke dunia nyata. Terima kasih banyak2 to BUNGA MELOR coz sudi landing your shoulders for me to cry on..rupanya baby ada sahabat sejati lagi kat dunia nih. maaflah coz selama ni berdiam diri, menjauh..

BUNGA MELOR banyak mengingatkan diri baby, supaya sentiasa bersabar, cuba bawa berbincang dalam situasi yang tenang, and yang penting kuat semangat. apa yang terjadi ada hikmah disebaliknya and InsyaAllah lau dia jodoh kita, terima dengan hati yang terbuka. (klu-klu sudah diberikan...hahaha),kadang-kadang kita harus terima apa yang orang nampak pada diri kita kerana kadang-kadang kita tidak sedar apa kesilapan yang kita telah lakukan kerana kita beranggapan kita tidak melakukan sebarang kesilapan. (NAMUN DALAM MASA YANG SAMA JUGA, ORANG YANG TEGUR KITA TUH KENE SEDAR DIRI JUGA....ishh macam ayat perli jer..pepandai korang lah tafsir sendiri yer...) banyak gak pesanan si BUNGA MELOR nih, letih baby almost 2 hour sembang...hahaha

so, terima kasih bebanyak yer BUNGA MELOR...Insyaallah, ada jodoh kita jumper k. miss your tahi lalat so damm much hahahahaha....
my BUNGA MELUR...(zaman kurus dedulu hahahaha)





~~bAliK KUaLa KemAMaN~~

Assalamualaikum...

yes, tomorrow baby balik umah. yeayyy excited tahap gaban nih...walaupun nak balik tapi baju tak packing lagi (amboi macam balik setahun jer padahal 3 hari jer kot hahahahah)...at least balik umah, jumper CIK SU aka my MUM and Linda dah puas...waaaaa miss them so much. lau ada Aboh pun akan rindu kat dia jugak. ermmm (lau ada Aboh, malam ni jugak dia datang ambik...) 


teringat zaman diploma dulu, tiap-tiap minggu kot balik umah, lau bukan Aboh yang datang ambik, abang Eru or Kak Ya..ermm best nyer lau aboh ada..but siapa kita kan yang boleh menghalang segala benda yang berlaku ni. Al-Fatihah tuk my DAD..i miss you a lot... 
ok tak moh kenang benda yang sedey k. esok baby akan balik ngan Akhmal. dia tulun tumpangkan sampai ke Kuala Kemaman since dia pun nak balik ke Kampung Jenub gak hahahaha...(sori mal lau salah eja kampung metropolitan hang nih..)..So korang doakan supaya perjalanan kami pergi dan balik selamat. Amin..

p/s: seronok tak terkira sehingga lupe banyak assignment menunggu hahaha
p/s lagi: tolak tepi tang aseiment tuh, yang penting hidup kne sempoi kan kan kan...
p/s lagi2: Syukur Alhamdullillah...senyuman anda sudah cukup bagi saya....

~~UjiAn HaRi iNi, peRseDiaN HaRI EsoK~~

Assalamualaikum....

tak sabor baby nak tunggu hari Khamis ni taw..yeayy, baby balik kampung jumper mak, and adik. winduuuuuu giler kat diorang, buah hati jiwa raga nih...macam bertahun tak balik kan hahaha...thanks to Akhmal coz sudi menumpangkan baby yang kadar berat bawah 90 kg nih hahaha (hopefully tak senget kereta hahahaha)...

by the way, dalam hati duk bergumbira coz nak balik, ada 2 test 1 presentation duk menunggu baby ni. Esok ada Test Error Analysis (ermm mati baby kali ni, tak taw pa per nih...) and Test Translation (bapak banyak kene baca nih...) Yang presentation plak, Critical Thinking...ermm nasib baik slide dah settle..save....

so tak bleh nak duk mengadap benda nih lame2 coz kene pokus betul2...kate sem ni aim DEAN LIST kan...hahahaha Insyaallah..

p/s: balik kampung, ooooo balik kampung
p/s lagi: lapar lah pulak, ehemm ehemm, nak ajak orang takut tak sudi plak...ermmm

~~NaK NaNgiS taPI...~~

Assalamualaikum...

dua tiga hari ini baby memang sibuk sesangat. dengan sport day lagi, semalam Malam Budaya, banyak benda kene buat..bungkus hamper, beli hadiah lagi...arini ganti class Statistic plak..erm quite busy lah...tak per, student life kata kan...

nak share something kat diariess semua. dua tiga hari ni baby mengalami tekanan perasaan sikit. bukan tekanan mental yer? (walaupun tekanan perasaan ni memberi kesan kepada mental)- tak sampai tahap gila lagi k..banyak benda yang duk bermain-main kat kepala baby. Hal kawan-kawan, hal perasaan, hal kat umah sampaikan benda pelajaran ni baby tak bleh fokus..ermmm...

the way baby release tekanan adalah dengan menangis. tapi macamana nak menangis? wlaupun beban tuh berat tapi baby still tak bleh nangis. baby dah try dengar lagu-lagu sedih, dah try tengok cerita Khabi Khusi Khabi Gham yg memang selalunye berjaya buat baby nangis but still cannot..waaaa lagi tertekan taw...diaries, tolong lah baby nih...hukhukhuk...



p/s Ketika satu pintu tertutup, pintu lain terbuka; namun terkadang kita melihat dan menyesali pintu tertutup tersebut terlalu lama hingga kita tidak melihat pintu lain yang telah terbuka.

p/s grow up girl...stop acting childish...

~~ wORdlEss WedNesDAy 2, tAK JaDi~~

Assalamualaikum...

kate wordless wednesday kan...ok so pe pandai ah diariss teka sendiri k...grrrrrrrr...tapi tak boleh coz memang jenis baby ni kene luahkan per yang terbuku kat dalam hati nih. ermm lantak lah orang nak kata per? tapi dari semalam lagi baby dah bengang, hilang mood, risau, sakit hati and segala perasaan negatif tengah berlubuk dalam hati. ok, ni dia list naper baby bleh bengang yer..Ni tuk tatapan umum semua...



1. baby akan bengang bila baby rasa baby buat betul, menegur (bgi nama B kt dia nih) tapi ad makhluk nama C ni plak membebel ntah pa per..OK fine, nice advise but i know what im doing, and i dont think that is a big mistake..i know how to MUHASABAH diri k...

2. time baby buat salah tu (ni salah yg normal bagi pompuan), pepaham je lah ek, kenapa tak tegur terus.baby tak kisah ditegur as long as used the proper way. ada pernah ak tumbuk hang (walaupun kengkadang niat tuh ada,) time hang kata pa pe kat aku, or ada aku marah kat hang time hang tegur ak. tak ada kan??? so kenapa tak tegur jer.. walaupun kengkadang hang ada gak join sama kan wat keje tuh..so what a big deals?? janganlah sampai malukan aku depan orang. tolong lah, tengok lah diri tuh dulu sblum cakap main lepas jer...(haaa, kan dah kuar ayat "aku" tuh)- this two things make my day worse. 

(nasib baik logik baby ni di jalan yang lurus, lau tak putus segala-galanya..Alhamdullillah, Allah s.w.t still bagi kewarasan pada baby tuk buang perasaan tak elok tuh..) -----> ni baby muhasabah diri k...

3. kes yg ni baby tak taw nak letak bawah perasaan mane..confius, frust, menyesal segala benda ada..i feel so frust bcoz miss that opportunity but at the same time i'm glad coz not humiliated my self..that day, i should come clean, but perkara tuh mustahil bagi pompuan right..ishhh...yang dia ni pun satu, kenapa? cuba terus terang, rumors per? tak adalah baby confius taw. plus, im not sure anymore what my heart say about you since there is a lot of stories baby dengar...ermmm lantak lah, now, i just follow your step darl..you want to play, yes, i will play with you (hati nih duk hasut, even for short term, why not u try it...damn,,,thats not right..)

ermm tak pe lah diariess, walaupun korang tak paham, but for sure all the problem above is settle..but then, here they come, new problem make by somebody who think he/she knows everything..yaaa, just nice...no wonder baby panggil depa geng sebelah kiri..lau nak kredit dpn orang yg awak buat kerje, why not ambik jer semua keje tuh..jgan bagi ker orang . kata pakar kan...ishh...macam nak belasah jer orang ni taw..

p/s: masa ko akan sampai gak nanti, berseronoklah dengan apa yang ko dah buat kat ak, and bile sampai masanye nanti, ko sedialah...
p/s lagi: the person who close to me, will know who i am. its hard for me to get angry but when i get sick of it, here the volcano blast...and i dont' mind what u think about me as long as my friends knows me better...
p/s lagi2: JANGAN BERJANGKIT DENGAN PENYAKIT RUMATE SUDAH (mereng hahahaha)

~~LaPPy, I LOVE YOU~~

assalamualaikum...

Selamat Malam wahai diariess semua. k actually this entry tuk esok coz takut dengan kebizian hari esok tidak mengizinkan baby utk update en3 baru kat diaries hahaha...(boleh caya ker?, we will see hahahaha)...sesambil layan lagu hindustan malam2 nih kan, baby mengeksplore per yg ada dalam laptop baby ni especially tang lagu..fuiyoooo terkezut baby sebentar taw...baby ada 20 folder lagu yang setiap folder lagu tuh paling banyak  lagu mat salleh sebanyak 658 lagu..tu tak dimasukkan sekali lagi lagu2 yang baru didownload..ishh..banyak tuh..time bile dengar pun tak tahu lah hahaha. capacity for this folder sahaja dah 15.7 gb..ermmm..Baby actually nak bawak p kedai baby punya lappy nih..nak bagi servis cikit, almaklumlah, cucuk sana sini, download macam2 (macam lah baby ni kaki download sangat kan hahahaha), tuk menjaga kemaslahatan segala info-info dalam lappy ni lah...

he is getting sick...poor mr lappy...



  • angan letakkan laptop anda di atas katil,karpet atau permukaan yang lembut yang boleh menyebabkan aliran udara kipas laptop anda tertutup.Ini akan menyebabkan laptop anda akan menjadi Overheating.

  • Jangan letak Laptop anda di pangkuan anda(di paha anda).

  • Untuk menjadikan bateri lebih tahan,buka bateri laptop anda ketika ia telah penuh di cas.Hanya sambungkan kabel power untuk memastikan laptop anda berfungsi tanpa memerlukan bateri. Jika bateri sudah habis dicas, digalakkan menggunakan kuasa dari adapter. Pastikan bateri berada di bawah 10 peratus sebelum dicas semula. Jika terlalu kerap dicas, bateri akan kehilangan keupayaan menyimpan tenaga di bawah 50 peratus.

  • Jangan letak laptop anda di kawasan yang basah.(juga minuman anda,Kebanyakan orang suka meletak minuman mereka di sebelah laptop mereka ketika menggunakan laptop mereka)

  • Jangan biarkan laptop anda berjemur di bawah matahari yang terik ataupun di dalam kereta ketika parking di bawah matahari.

  • Pastikan laptop anda diletakkan di kawasan yang rata.Laptop yang terjatuh atau terhempap akan menyebabkan perkakasan dalam laptop tersebut terjejas.

  • Seboleh-bolehnya jauhkan laptop anda dari magnet…

  • Pastikan laptop anda diberi rehat,jangan dibiarkan ianya dipasang hampir sehari setiap hari(ketahanan laptop berbeza dengan PC biasa).

  • Papan Kunci : Letakkan sekeping kertas A4 untuk papan kekunci setiap kali tidak menggunakannya untuk menghindarkan papan kekunci dimasuki habuk. Sesekali lapkan papan kekunci dengan perlahan-lahan. Jangan terlalu kasar untuk mengelakkan butang kekunci rosak. Kalau boleh gunakan papan kekunci dan tetikus berasingan supaya kita tidak terlalu kerap menggunakan papan kekunci di komputer riba.

  • Skrin LCD : Lapkan ia selalu kerana mudah dimasuki habuk. Gunakan screen saver. Power management setkan pada Turn Off monitor in minutes. Elakkan menyentuh skrin dengan jari kerana kesan jari yang berminyak menyukarkan untuk pembersihan. Jangan letakkan jari di skrin kerana boleh menyebabkan Dead pixel.



  • ni baby singlup kat blog ni


    p/s: malam ni kene settlekan slide present tuk PR
    p/s lagi: dia buat bunyi kiss2 lah plak..eeeee gelinyer...
    p/s lagi-lagi: esok maybe 2 kali pergi bandor, 9 am pergi beli souvenier and 5 petang p ambik banner...letihnyer hari esok...

    ~~pADat & MaMpaT~~

    Assalamualaikum....

    yippi, clas statistic yg best tuh batal...tapi yg tak heppy, kene jupe lecturer palk suh dia tengok assignment kami nih...ermm nasib abik kerje group..and Alhamdullillah, satu kerja yg baby rasa amatlah susah coz ianya membabitkan hati dan perasaan orang yang dekat dah settle..(hope you can accept it with open heart darl...)..

    okeh, jadual baby hari ni

    3 pm..appointment ngan Madam Kay sal EA
    4 pm...g Hepa ambil surat penangguhan Event
    5pm..tempah mknn tuk berbuka (Alhamdullillah, boleh berpose hari ini..)
    8pm...date ngan Belle, K.Nik and K.Yuni tuk wat media...

    amacam??? padat dan mampat kan hahahaha

    nak share info ilmiah cikit nih...ni copy cat kat link ni ek SILA KLIK

    Bulan muharram, merupakan salah satu bulan yang dimuliakan didalam islam. Sebelum diwajibkan berpuasa pada bulan ramadhan, tanggal 10 muharram atau yang disebut hari Asyura' merupakan puasa yang diwajibkan bagi kaum muslimin.
    Berkata Aisyah radhiallahu anha:

    كَانَ يَوْمُ عَاشُورَاءَ تَصُومُهُ قُرَيْشٌ فِى الْجَاهِلِيَّةِ ، وَكَانَ النَّبِىُّ - صلى الله عليه وسلم - يَصُومُهُ ، فَلَمَّا قَدِمَ الْمَدِينَةَ صَامَهُ وَأَمَرَ بِصِيَامِهِ ، فَلَمَّا نَزَلَ رَمَضَانُ كَانَ رَمَضَانُ الْفَرِيضَةَ ، وَتُرِكَ عَاشُورَاءُ ، فَكَانَ مَنْ شَاءَ صَامَهُ ، وَمَنْ شَاءَ لَمْ يَصُمْهُ

    "hari Asyura' adalah puasa yang dilakukan kaum Qurays pada masa jahiliyyah,dan Nabi Shallallahu alaihi wa-aalihi wasallam berpuasa.Tatkala Beliau tiba di Madinah beliau tetap berpuasa, dan Beliau memerintahkan untuk berpuasa padanya.Maka tatkala turun (kewajiban puasa) ramadhan, maka ramadhan menjadi wajib, dan ditinggalkan (kewajiban) puasa Asyura', maka siapa yang ingin silahkan dia berpuasa, dan siapa yang ingin boleh untuk tidak berpuasa." (Muttafaq alaihi)


    P/S dah pakar wat link nih hahahaha
    P?S cam nak demammm jer, nak blik umah lah....

    ~~oUtinG NgaN BiG bOsS~~

    Assalamualaikum....

    ari sibuk sedunia..kene post cepat2..hahahaha..actually baby nak kene keluar pergi tempah banner tuk program Sport day nih..jadi S/u merangkap Pmbantu Bendahari merangkak plak ker Pmbntu Big Boss...hahahah tamak pangkat rupenyer baby ni kan...korang nak tengok banner yang K.Nik buat tak?? jum...



    nti touch up kat kedai lah ckit2...
    by the way, tq k.nik walau dalam kesibukan berjaya juga membantu saya....huhuhuhu...Graciasss

    p/s: ermm dah tak mahu rindu kat orang yang tak rindu kat kita....waaaaaa kejammmmm
    p/s lagi: jummmmmm big Boss (Dean)

    ~~baBY sHort PosT~~

    Assalamualaikum....

    gud morning diariess semua...pagi ni Kuala Terengganu sesangat cerah (baru sedar dah 3 minggu kot tak g jogging!!! waaaaa). pagi nih en3 pendek jer ek. bukan per arini ada discussion Error Analysis, bahagian baby tak siap lagi..marah di sifu nanti lau tak siapkan.waaaaaa.....ok lah korang, insyaallah, ada jodoh kita ketemu lagi ek. 

    mekaceh cik google

    p/s: ermm tak sedap hati ja hari ni....
    p/s: dah dah lah, p buat keje tuh (uiks, diariess dah start marah dah...huhuhu)

    ~~BerANGan-aNGaN~~

    Assalamualaikum...

    cewah..macam rajin plak arini duk mengupdate diariess ni kan? hihihi..bukan per, time ada peluang, time ni lah kita grab banyak-banyak..semua tahu kan (ada ker orang tahu? ermm buat-buat tahu lah ek), yg baby ni last year dah kan..umur pun dah bertambah. after this banyak benda lagi yang akan menunggu baby. contohnya, bidang kerje (ni baby perlukan pertolongan banyak2 coz till now, i don't know what im gonna do after graduate). 

    sebelum tido ada lah jugak duk berangan-angan. tapi semua angan-angan tuh cam tak kene jer. ye lah berangan jadi site manager..heheheh (per kene ngan minah ni ntah...)konon nak jadi arkitek lah, doktor lah...ish..tak sesuaaaaaiii taw...pastu mula lah berangan dapat duit banyak, beli kereta besar nak bawak anak-anak sedara pergi jalan-jalan, baik pulih rumah especially tang dapur, siap berangan pasang kabinet warna hitam lagi tuh..pastu berangan plak besarkan bilik tido, siap lengkap ngan library kecik sendiri, sekali ngan sofa cleopatra tuk landing time membaca novel, cewahhh kelas kau baby, duk berangan...ermmm sedang syok2 berangan, tiba2 hancur berkecai diganggu rummateku...grrrrrrr...

    tapi yang paling best tuk berangan-angan ialah (ish macam malu jer nak tulis kat sini hikhik) berangan berkasih lah...hahahaha...especially with someone you love..macam baby berangan berkasih dengan Kenu Reeves, Tom Cruise, Remy Ishak, Farid Kamil (jangan cakap lah kan...hahaha), Amir Khan and yang terbaru H. aaaaa sapakah itu???  (Lepas nih mesti lah Bell and Akhmal kutuk giler2 ble baca entry ni...)

    H tu ialah Lieutenant Horatio k. watak bos dalam CSI Miami..baby dah gilakan dia skrang ni taw. Walaupun berlambak aseiment menunggu tapi sanggup habiskan 12 episod CSI ni..ishh memang ngah giler sekarang nih hahahaha

    p/s: angan-angan ni bagus tapi jgan terlalu berangan sampai tengok artis hindustan menari kita pun menari (actually statement ni ditujukan khas wat rummate..)apsal lah ko jadi cam ni?...Sabor je lah...
    p/s lagi: dengki kat adik coz dia dah habis periksa and dah blik umah, pakwer dia ato..waaaa tak adil...
    p/s lagi-lagi: pun dengki kat adik coz dia dah lama ada pakwer tapi kakak dia ni dah lama membujang...ooooo sedeyyyyyy

    ~~bUliMIa vS AnOreKsiA

    Assalamualaikum....

    diariess semua sihat?? Alhamdullillah...ok. ari ni punyer post agak ilmiah sikit. ye lah, nak kongsi ilmu yang ada. namun andai tersalah diharap membuat teguran dengan baik lah yer...huhuhu setiap manusia ada kelemahan sendiri kan...tengok tajuk post dah taw kan..B.U.L.I.M.I.A VS A.N.O.R.E.K.S.I.A..

    BULIMIA nih terjadi pada orang yang kuat nafsu makan tapi memuntahkan makanan yang dimakannya balik. sebab musabab dia takut gemuk lah kan. perkataan ni dicedok dari perkataan latin yg bagi maksud lapar dan juga gangguan emosi makan dengan cara memuntahkan kembali mkann. ciri-ciri penghidap ni ialah berdiet dan bersenam secara berlebihan. penghidap ni juga makan banyak tapi ye lah, p toilet setengah jam duk korek anak tengkok nak bagi muntah..(buat membazir makanan jer, bawak p duduk kat Ghana baru taw...) Kesan penyakit ni biasanya luka pada dinding perut @ usus, denyutan jantung tak teratur, ginjal pun boleh rosak taw...

    ANOREKSIA plak lebih kureng jer cume mostly dia muncul dalam keluarga yang begitu menekankn pentingnya prestasi sebagai nilai kebanggaan keluarga. kesan dia pun lebih kureng sama jer, cuma lau bab psikologi tuh dia lebih parah lah...



                                                                                vs






    p/s diet2 jugak tapi jgn smpai otak pun mereng  yer K.A.(rumate)
    p/s lagi: erm...esok kene terus terang, wajib membanteras maksiat nih...Ya Allah, berikanlah kekuatan kepadaku..Amin...

    ~~ wORdlEss WedNesDAy 1~~

    Assalamualaikum....


    p/s: Sometimes I wish I were a little kid again, skinned knees are easier to fix than broken hearts huhuhu

    ~~nAk G cLaSS DolUUUU~~~

    Assalamualaikum....

    kerajinan tahap cemerlang sekarang nih...Jum p class ngan baby meh...

    2-3-Class Dr. Nazri-Research Methodology
    3-5-Mdm Kamariah- Constrastive Analysis
    8-11 pm-Madam Azizah-Media Writing

    senyum simpoooool kau baby....

    p/s: menyempat lagi posinggggg
    p/s: dengar lagu Harapan pastu jadi sedey...waaaaa

    ~~keJE sKOlAh bABy~~

    Assalamualaikum.......

    nak post laju-laju nih...tak mboh main2..cepat-cepat, masa mencemburui kita..tangan dah letak kat homekey at the keybord nih, teringat zaman jadi secretary tak bertauliah...amboi cik Baby dah melalut nampak kan...ok..tengok tang title diaries..apa baby tulis? yess pandai semua k. Keje skolah baby..so here i come.....hahahhaha

    1. madam akhmah punyer quiz-Critical Thinking (Reading between the line)- duedate Wednesday
    2. pun madam akhmah punyer take home assignment (Advertising)-duedate Thursday
    3. Error analysis combine-tuesday (confirm sifu marah coz langsung tak sentuh nih...)
    4. Proposal group media-tambah list of media, vvip, and public involve- duedate this coming sunday (ceh lambat lagi, saje nak banyakkn keje skolah supaya nmpak rajin hahahahaha)
    5. argumentative Essay-cannot let Mila do it alone coz many items need to cover...ni pun next week tapi info masih setotet carinyer...huhuhuhu

    bz bz bz- tagline ayie huhuhu

    p/s: dah banyak note ditampal sekeliling katil tuk ingatan diri sendiri..bagus2
    p/s lagi: ish dah lama tak jog nih, pe hal ko minah!!!
    p/s lagi lagi: kami boleh tergelak sampai pecah perut walaupun tanpa berbicara kerana kami amat mengenali diri masing-masing dan itu tandanya kami merindui sesama sendiri...Miss you so much sis....huhuhu

    ~~tAHuN BaRU~~

    assalamualaikum....
    salam maal hijrah semua...alhamdullillah diberi setahun lagi kita untuk menikmati hidup ni. cewah...ayat sompan dipagi hari. hahahaha...eh betullah...hidup mati kita ni ditangan Tuhan taw. cuba kita renung balik apa yang kita dah buat setahun yang lepas? ada tak kita berbakti pada Ibu Ayah kita? ada tak kita tekun beribadah pada Allah s.w.t, and ada tak kita menjalankan tanggunggjawab kita dengan sempurna sebagai pelajar or pekerja (lau orang dah bekerja lah). Jum kita renung-renungkan dan selamat beramal yer (Prof Izzi punyer tagline hehehe)

    sesetengah orang bile tahun baru, mesti ada azam baru kan? betul tak? angguk je lah...so per azam diaries semua tahun ni? baby ni seorang yang memang tiada azam. orang yang tak berazam. and si Azam pun tak mau kat baby hahahaha....bagi baby, as long as baby buat segala benda yang telah diamanahkan dah cukup. ish apa jenis manusia kan? tu lah lau orang tanya baby punyer cita-cita pun tak taw...hahahah erm ntahlah....

    so, salam maal hijrah semua rakan diaries. Mohon ampun kalau ada salah silap tahun lepas sampai hari ni. lau esok buat lagi, tahun depan mintak maap lagi hahahahaha...


    p/s; congratz Mila atas game semalam, best sesangat walaupun kalah...tak per, kalah bermaruah...
    p/s lagi: dah buat memo tuk keje sekolah, nak tengok, tunggu next entry k (sapalah yg nak tengok jadual ko baby oiiii)

    ~~kUrnIaKAn KeSAbarAN~~

    assalamualaikum...
    olla diaries semua..dah lama baby tak hupdate blog kan. bz bz bz!!! hehehehe bz lah sangat. bukan per, ni kan musim hujan, so wireless pun korang faham-faham sendirilah. baby bru jer balik dari makan seafood dengan penulis blog Bila Belle Bersuara and My Interesting Manuskrip tadi. (korang cari lah depa sendiri yer, dalam folower baby ada) psst psst actually tak pandai nak wat link hahahaha...weh, rahsia umum k..hahaha...terima kasih coz bawak baby keluar dari bilik hehehhe..ye lah asyik berkurung jer..ish ish ish...

    baby actually ada problem sikit nih. baby tak taw kenapa dengan hanset baby yang sudah dibela selama 3 tahun tuh. orang anto mesej tak boleh. tak masuk inbox. masuk-masuk pun, keesokan harinya. apa kene ntah? dia merajuk ker? nak kata enset masuk virus mustahil coz enset jenis Nokia Classic tuh..hahaha..

    janganlah buat hal lagi enset. khidmatmu masih diperlukan. sabarlah berkhidmat untuk tuanmu yang kiut miut nih k..huhuhu sabar2...

    ni lah dia enset baby..wrna oren tuh k..tang mana nak masuk virus ntah hahahaha
    p/s: lappy pun nak wat hal sama, hilang asignment siap..nsib baik kesabaran msih ada huhuhu
    p/s lagi : apa ada tentang KITA...ermmm
    p/s lagi2: kan best ada pakwer sponsor enset, Datuk ker? hahahaha MUSTAHIL

    ~~kEjE baNyak tApi mAlAS BuAt~~

    Assalamualaikum....

     hari ini hari jumaat. duk dalam bilik melepak jer kejenyer. pagi tadi rancang nak p jogging. tapi tak jadi coz masing2 misscommunication hahaaha..tak per lah Nazirah yer, esok plak kita jogging..lepas subuh sambung tido bangun pagi pukul 10.30..hahaha dasyat2..sekarang dah pukul 3 pm tapi apa yang baby buat hari ni? ermmm tak ada pape...hahahaha..semua sebab malas...salahkan malas k. assignment berlambak tapi still malas nak buat..huhuhu...tak per...hari ini kita rehat dulu, malam ni baru kita perah otak k..ermmm nak tengok citer Supernatural lah..


    p/s: nampak sangat baby malas, tulis pun ckit jer, dah lah berzaman tak buka blog..bagi pelempang jer kat budak ni..
    p/s lagi: ishhh..kenapa lah ak tak kaya ek? ermmm

    ~~wEddINg dAy?~~

    assalamualaikum.....

    first of all, nak congrats kat my beloved friend Hawa Mardhiyah coz dah jadi isteri orang pagi tadi kul 10 huhuhuhu...congratsssssssss we....huhuhu tarikh cantik 11/11/2011 jadi pilihan. baby bila lagi? ermmmm entah lah kan..hahaha sabar k.

    smpat lgi pose tuh sblm berangkat ke wedding day Hawa...huhu
    p/s: sye nak keje 3 tahun dlu, beli kereta, baiki rumah, barulah boleh kahwin...hahahah so sila tunggu waktunyer k....huhuhu

    ~~mIMpI jODoh~~

    assalamualaikum....

    tahniah kat baby coz malam ni baby tulis entry yg ke 100 hahahaha...betapa "banyak" nyer baby menulis hahahaha..ok fokus tang tajuk k. mimpi? yup..mimpi. ada orang cakap mimpi mainan tidur. lau tak basuh kaki bleh mimpi buruk, kata orang tua kiter dolu-dolu..tpi macamana plak ngan mimpi jodoh?  korang pernah dengar? sesetangah orang yg buat solat istigharah dimalam tuk plih jodoh after that tido n mimpi tuh dikira mimpi jodoh ker? ermmm so many questions  right..korang pikir lah sendiri coz baby pun ngah sarat kepala duk pikir tang mimpi baby nih...

    3 bulan lepas (cewah ingat tuh!!!). of course ingat coz mimpi tuh best giler kot..baby mimpi umah baby naik air bah, then ada sorang mamat nih tolong selamatkan baby. dalam mimpi tuh dengan wajah tak braper nak jelas (baby kene pakai spek mata time tido lah lau gini kan hahahaha), bgi baby dialah hero cam spiderman, superman and bla bla bla man...dia pakai bju tshirt biru n sluar khaki..rambut ckit terbleh kat tepi n bertubuh sederhana..ingat tuh..mcm baby ckp tadi, wjh dia blur, tak nmpak tpi lepas terkejut dari tido first skali terlintas dalam kepala adalah "A"..hahahaha



    2 minggu lepas tuh mimpi lagi..pun dia selamatkan baby kununnyer umah runtuh tak sure kene tsunami or whatever but still wjahnyer diblurkan...pakai tshirt puteh n sluar hitam...terkejut ermm dia "A"..

    semalam mimpi lagi..kali ni selamatkan baby dari belit ular...siyes, tak nampk gak muker dia..tapi ble terkejut memang akan terus ingat "A".

    ni mimpi jodoh ker? ermmmm

    p/s: lau dia jodoh baby, nak wat macmn tpiiiii....
    p/s lagi: raya haji taun ni tak best, buhsan...

    ~~pKweR ForeIGneR~~

    assalamualaikum...

    short post jer k..tengok tajuk elok2 pahtu wondering kan, amboi baby class kau ek, dapat pakwer foreigner..waaaa.....more details will be inform later k...nak bagi jeles hahahaha...





    p/s: MUM, miss u

    ~~bOLa~~

    Assalamualaikum...
    semua orang sekarang ni dok hangat story sal bola..asyik asyik bola...ermm yes semalam baby teman member2 BEN 7 tengok bola Terengganu VS N.9..not bad lah kan..baby ni mana lah taw sangat sal bola nih, so just wacth walaupun kadang-kadang suora melebihi yang pakar hahahaha...yeah, the game is good. i like both team. bersemangat waja. best lah semalam. keputusan dia semua orang mesti dah taw so tak yah citer lah. most of terengganuian hope that terengganu team can win which they can have cuti khas kankankan..kami pun berharap gak gitunyer, nmun tak kesampaian hehehe..by the way, kami Ben 7 still cuti coz hari ahad kami memang tak ada kelas hahahahaha....

    wokeh, tak mau tulis pnjg-panjg coz internet ni jeles sikit nge baby...jadual baby hari ini as below k:

    12 pm: keje org pmpuan, kemas bilik, basuh kain (mesti ad orang tnya asal kul 12? jwpn dia, nih baby still duk ngadap lappy lagi kan, so kul 12 nnti stop ah..hahaha)

    1 pm: meeting tuk malam cultre..skali nge mkn tenghari

    3 pm: estimate blik meeting..nak wat assignment PR ckit (lau rajin lah)

    4.30 pm : badminton...yeayyyyy

    8.30 pm: p tengok persembahan gamelan...
    okess..ni saje tuk hari ini..bubyeeeee

    p/s: dah 2 orang exrummate tegur kurus huhuhuhu
    p/s lagi: ermm cam ada perasaan rindu kat sombdy lah ermmmm

    ~~jAr oF HeArTs~~

    Assalamualaikum...

    mekasih cik google...


    Jar Of Hearts lyricsSongwriters: Christina Perri;Drew Lawrence;Barrett Yeretsian



    I know I can't take one more step towards you
    Cause all that's waiting is regret
    And don't you know I'm not your ghost anymore?
    You lost the love I loved the most

    I learned to live, half-alive
    And now you want me one more time

    And who do you think you are?
    Runnin' 'round leaving scars
    Collecting your jar of hearts
    And tearing love apart

    You're gonna catch a cold
    From the ice inside your soul
    So don't come back for me
    Who do you think you are?

    I hear you're asking all around
    If I am anywhere to be found
    I have grown too strong
    To ever fall back in your arms

    I've learned to live, half-alive
    Now you want me one more time

    Who do you think you are?
    Runnin' 'round leaving scars
    Collecting your jar of hearts
    And tearing love apart

    You're gonna catch a cold
    From the ice inside your soul
    So don't come back for me
    Who do you think you are?

    Dear, it took so long
    Just to feel alright
    Remember how to put back
    The light in my eyes

    I wish I had missed
    The first time that we kissed
    'Cause you broke all your promises
    And now you're back you don't get to get me back

    Who do you think you are?
    Runnin' 'round leaving scars
    Collecting your jar of hearts
    And tearing love apart

    You're gonna catch a cold
    From the ice inside your soul
    So don't come back for me
    Don't come back at all

    Who do you think you are?

    p/s: 1st time dengar my komen, "per lagu ni, meleweh jer..eee tukar-tukar lagu lain"" but then it change..lagu 1st lam senarai winamp nih...hehehehe
    p/s lagi: ermmmm dah menghitung hari nak balik nih...hahahaha

    ~~kURuS~~

    assalamualikum....

    waaaa tension giler kot ble air tak ada kat U nih..baby siap merantau warrior pergi umah Mila taw..huhuhuhu 2 3 hari dah air kat U ni problem, tak da ker mana2 pihak nak bantu kami nih...macmana lau ada yang nak test ker, quiz ka? tak ke serabut kepala mana nk pikir tang ujian, mana nak pikir p cari air lagi...ishhhh...sabar jer lak dek non....

    by the way, on this blessfull friday baby nak bgitaw satu secret umum nih...hahahahaha SECRET UMUM k...per dia secret tuh???
    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *
    baby ada juper xrummate, bukan K.A yang SENGAL  tu ek..ni EX-RUMATE. dia kata sesuatu yang mengejutkan taw..nak taw tak per dia?
    *

    *

    *

    *
    dia kata baby nampak KURUS cikit hahahaha...sengaja besarkan perkataan K.U.R.U.S tuh...hehehe baby tanya dia betul ka tak nih? kot kot lah maen2 jer..but she said, yessss, baby nampak kurus sikit...dengan hidung yang kembang semangkuk nih, hati gembira kenmain taw.

    hahaha..alhamdullillah, atleast jadi pembakar semangat tuk baby mempergiatkan lagi aktiviti sukan @ diet baby tuh..sekarang ni pun nasi just ambik sekali sehari jer taw...huhuhu one of my friends ask me jangan minum ais...ermmm yang ni, kene pelan-pelan lah ek, paling susah nak tinggal tuh...huhuhu..

    cu korang tengok gmbr kat bawah ni..baby kurus kan kan kan...angguk jer walaupun sebenarnya, separuh badan baby disembunyikan oleh Yeong kat depan tuh hahahaha....


    p/s yeay, jum kiter diet secara terancang semua...
    p/s lagi: doakan adik baby and Lecturer  @ mentor baby PN Akhmah  cepat sihat
    p/s lagi-lagi: MISS MY MUM....waaaaaaaa

    ~~rUMMate yG sEngAL~~

    Assalamualaikum....

    baby nak citer satu story nih..baby tak ngumpat taw. ni just luahan perasaan jer. ni kan diari baby so ikut suka hati baby lah kan nak tulis per pun. baby nak story sal rummate baby nih. K.A lah kita bagi nama dia. dia ni actually ok jer. kekadang terlebih ok pun ada sampai baju baby pun dilipatnya. segan taw. nasib baek baju kecik tak tolong lipat sama. tolongggglah yer.. baby tak kisah pun sebenarnya tapi lau lama-lama tak leh lah. baby bukan aper, memang pantang orang sentuh barang baby. adalah satu waktu tuh, dia tolong kemaskan katil baby. Ish..pe hal dia nih. ok fine, for the first time. 2nd time dia wat baby dah bagi warning,,PLEASE DONT TOUCH MY BED ANYMORE..eeee..memang sengal kan?...after that, dia tak sentuh lagi hehehe..

    2nd problem plak, sbb dah rasa selesa sangat dah ker sampai bleh melepaskan gas yang bertoksin lagi berasid lam bilik yang sememangnya kedap udara nih..tuh lagi sengal kan...sengal tahap bengong dah..tengok baby pun dah pandai memaki hamun dah sekarang nih...ampun MUM, anakmu sudah terrrremosi...yang ni tak lama lagi akan disound lah...

    3rd..pakai bedak cam tuang tepung. ni lah manusia nyer. ok fine dia suke sapu bedak pengganti deodorant. baby bleh terima coz tuh terpulang atas individual lah kan. tapi lau dah sapu bedak sampai dah macam tepung plus habis atas meja, laptop, printer, bekas air segala benda memutih tuh pe hal nyer kan..tak ke sengal...cuba lah korang bayangkan banyak mana bedak yang ditabur tuh..nasib baik dia pakai bedak kat beranda, lau kat dlam bilik tak ke habis katil2 sekali memutih...ermm letih taw asyik duk lap jer kerjenya..

    4th..nnyanyi cam perasan Dato' Siti Nurhaliza..ok baby memang tak kesah lau nak nyanyi walaupun suara tuh cam ayam terlekat cacing kat tengkok. Fine for me. but please lah, lau dah kul 12 tengah malam, plus wat suara yg gedik2 mintak perhatian tuh pe ke hal nyer..naik muntah taw...S.E.N.G.A.L.

    5th..wat aksi gedik2..ni pun baby tak taw tujuan dia per. duk menari-nari, tertonggek-tonggek, melompat-lompat..nak kata hyperactive cam lembap jer kengkadang..Nazirah cakap attention seaker..ye lah tuh..setuju sangat-sangat. ad waktu tuh, dia siap wat aksi yoga taw. hahahaha baby sempat snap tapi tak mau lah upload, nanti menjatuhkan maruah dia plak kan...hahahah

    banyak lagi sebenarnya, tapi malas dah nak tulis...letih taw..so sape2 ada tips kesihatn mental tuk menentang rumate yang sengal camgini, sila gitaw lah ek..tulun2...hahahaha

    p/s baby dah kurangkan makan,.
    p/s selalu gak g main badminto n one guud news, baby bleh round padang bola jaring 3 times... impressive..nak hadiahkan per ek tuk diri sendiri??? ermmm
    p/s lagi: men is complicated...ishhh sengal...