~~SAYANG KORANG~~

~~mIMpI jODoh~~

assalamualaikum....

tahniah kat baby coz malam ni baby tulis entry yg ke 100 hahahaha...betapa "banyak" nyer baby menulis hahahaha..ok fokus tang tajuk k. mimpi? yup..mimpi. ada orang cakap mimpi mainan tidur. lau tak basuh kaki bleh mimpi buruk, kata orang tua kiter dolu-dolu..tpi macamana plak ngan mimpi jodoh?  korang pernah dengar? sesetangah orang yg buat solat istigharah dimalam tuk plih jodoh after that tido n mimpi tuh dikira mimpi jodoh ker? ermmm so many questions  right..korang pikir lah sendiri coz baby pun ngah sarat kepala duk pikir tang mimpi baby nih...

3 bulan lepas (cewah ingat tuh!!!). of course ingat coz mimpi tuh best giler kot..baby mimpi umah baby naik air bah, then ada sorang mamat nih tolong selamatkan baby. dalam mimpi tuh dengan wajah tak braper nak jelas (baby kene pakai spek mata time tido lah lau gini kan hahahaha), bgi baby dialah hero cam spiderman, superman and bla bla bla man...dia pakai bju tshirt biru n sluar khaki..rambut ckit terbleh kat tepi n bertubuh sederhana..ingat tuh..mcm baby ckp tadi, wjh dia blur, tak nmpak tpi lepas terkejut dari tido first skali terlintas dalam kepala adalah "A"..hahahaha



2 minggu lepas tuh mimpi lagi..pun dia selamatkan baby kununnyer umah runtuh tak sure kene tsunami or whatever but still wjahnyer diblurkan...pakai tshirt puteh n sluar hitam...terkejut ermm dia "A"..

semalam mimpi lagi..kali ni selamatkan baby dari belit ular...siyes, tak nampk gak muker dia..tapi ble terkejut memang akan terus ingat "A".

ni mimpi jodoh ker? ermmmm

p/s: lau dia jodoh baby, nak wat macmn tpiiiii....
p/s lagi: raya haji taun ni tak best, buhsan...

4 comments:

E Izabelle Bijoux-Yee said...

kelassssssssssssss...........seksi pkai baju putih seluar itam..agak2 nya bdak tgkatan 6 ke??hehehe...

Mana baby dalam follower Bila Belle Bersuara??tak ada pon..:(

zusuliyaini said...

sye tak ambik tgktn 6 syunk, huhuhu ishh, sye adalah...

Ayuni said...

hikhik, hope mimpi tu jd kenyataan....

zusuliyaini said...

k.yuni: lau ada jodoh tak kemana kan....