~~SAYANG KORANG~~

penyanyi...

assalamualaikum..
Morning diariesss...mcm malas nak bangun dari katil pagi nih kan? dengan hujan kat luar sane menggugat keimanan betul...ish ish ish...tpi nasib baik baby dah alarm jam  awal2 takut terbabas tertidur dan digagahi gak bangkit dari pembaringan sebab nak tulis diariess ni taw..ingat plak lagu selimut putih "bila Izrail datang memanggil jasad terkujur di pembaringan" uihh sempat gak baby nyanyi..bagus lagu ni, mengingatkan kita pada kematian..pagi yang indah macam ni seharusnya kita bersyukur masih lagi bernyawa, boleh menghirup udara yang nyaman dan masih boleh melakukan perkara seharian..jangan sesekali lupe kita hidup ni sementara saje, ambil peluang nih tuk beribadah kepada Allah S.W.T..baby bagi peringatan kat baby and diariess ni..

back to the track, actually baby nk cerita kat diariess taw, semalam baby mimpi best oooo...aaa jangan masukkan unsur2 18 sg ek..tak ada..yang sebenarnya baby mimpi baby nyanyi kat pentas..lagu "you raise me up by josh groban tuh...hahahaha memang lah lawak kan, suara baby bukan best pun, lau setakat nyanyi kat bilik air tuh boleh ah..ni dalam mimpi tuh siap dapat tempat pertama lagi..hahaha so sebagai kredit kat lagu ni, baby kepilkan sekali lyric dia..ayat kepilkan tu yg tak tahan, macam nak anta resume plak kan hahaha

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.

P/S: sambil nyanyi nih,..hujan pun turun dengan lebatnya heheheheahahaha

2 comments:

Ayuni said...

hikhik, lagu yg bagus tu, thumbs up!

zusuliyaini mamat said...

lagu mane? selimut putih or u raise me up? tq...