~~SAYANG KORANG~~

~~rUMMate yG sEngAL~~

Assalamualaikum....

baby nak citer satu story nih..baby tak ngumpat taw. ni just luahan perasaan jer. ni kan diari baby so ikut suka hati baby lah kan nak tulis per pun. baby nak story sal rummate baby nih. K.A lah kita bagi nama dia. dia ni actually ok jer. kekadang terlebih ok pun ada sampai baju baby pun dilipatnya. segan taw. nasib baek baju kecik tak tolong lipat sama. tolongggglah yer.. baby tak kisah pun sebenarnya tapi lau lama-lama tak leh lah. baby bukan aper, memang pantang orang sentuh barang baby. adalah satu waktu tuh, dia tolong kemaskan katil baby. Ish..pe hal dia nih. ok fine, for the first time. 2nd time dia wat baby dah bagi warning,,PLEASE DONT TOUCH MY BED ANYMORE..eeee..memang sengal kan?...after that, dia tak sentuh lagi hehehe..

2nd problem plak, sbb dah rasa selesa sangat dah ker sampai bleh melepaskan gas yang bertoksin lagi berasid lam bilik yang sememangnya kedap udara nih..tuh lagi sengal kan...sengal tahap bengong dah..tengok baby pun dah pandai memaki hamun dah sekarang nih...ampun MUM, anakmu sudah terrrremosi...yang ni tak lama lagi akan disound lah...

3rd..pakai bedak cam tuang tepung. ni lah manusia nyer. ok fine dia suke sapu bedak pengganti deodorant. baby bleh terima coz tuh terpulang atas individual lah kan. tapi lau dah sapu bedak sampai dah macam tepung plus habis atas meja, laptop, printer, bekas air segala benda memutih tuh pe hal nyer kan..tak ke sengal...cuba lah korang bayangkan banyak mana bedak yang ditabur tuh..nasib baik dia pakai bedak kat beranda, lau kat dlam bilik tak ke habis katil2 sekali memutih...ermm letih taw asyik duk lap jer kerjenya..

4th..nnyanyi cam perasan Dato' Siti Nurhaliza..ok baby memang tak kesah lau nak nyanyi walaupun suara tuh cam ayam terlekat cacing kat tengkok. Fine for me. but please lah, lau dah kul 12 tengah malam, plus wat suara yg gedik2 mintak perhatian tuh pe ke hal nyer..naik muntah taw...S.E.N.G.A.L.

5th..wat aksi gedik2..ni pun baby tak taw tujuan dia per. duk menari-nari, tertonggek-tonggek, melompat-lompat..nak kata hyperactive cam lembap jer kengkadang..Nazirah cakap attention seaker..ye lah tuh..setuju sangat-sangat. ad waktu tuh, dia siap wat aksi yoga taw. hahahaha baby sempat snap tapi tak mau lah upload, nanti menjatuhkan maruah dia plak kan...hahahah

banyak lagi sebenarnya, tapi malas dah nak tulis...letih taw..so sape2 ada tips kesihatn mental tuk menentang rumate yang sengal camgini, sila gitaw lah ek..tulun2...hahahaha

p/s baby dah kurangkan makan,.
p/s selalu gak g main badminto n one guud news, baby bleh round padang bola jaring 3 times... impressive..nak hadiahkan per ek tuk diri sendiri??? ermmm
p/s lagi: men is complicated...ishhh sengal...

3 comments:

akmall said...

uish!!!! ni best ni..lau update mcmni kan best!!!! tag je rumate..habis citer.... btw.. memang sengal!!!!..hahahahah

Nazirah said...

*attention seeker..

Seluar Dalam Merah said...

baby nak hadiahkan untuk diri sendiri ke??emmm..pe kata kalau baby hadiahkan LELAKI yang ISTIMEWA untuk diri baby sendiri..Calon dah ada kan?hehehehe