~~SAYANG KORANG~~

~~dIEt~~

Assalamualaikum.....

entry ke dua tuk hari yang rajin ini hahahaha...last en3 baby ada gitau yang baby on diet kan? haaa yes..tuh azam yang dah bertahun, berzaman nak buat...tapi result dia still cute miut cam gitu gak hahahaha baby dah tahu tang mana silap baby nak berdiet nih..Jom tengok list yg baby buat tuk tatapan diri sendiri and rakan diaries sekalian....

1. makan susah nak dikawal
2. kurang tido malam, suka tido petang
3. kureng xcersice (ada gak main-main tapi tak konsisten)
4. mak masak sedap sangat

haa...tengok kengkawan semua...konpem kan azam nak kurus tuh payah nak tercapai lepas tuh siap salahkan my MUM lagi ka..hampeh punyer anak...tapi sekarang dengan tahap kesedaran n keazaman yang tinggi...baby akan berusaha untuk mengatasi semua masalah diatas dengan

*


*


*


*


*


*


1. dah ada doktor and MA yg dilantik untuk pantaun namun smua atas baby sndiri..hihihi try kurangkan pengambilan karbohidrat...eden torai
2. after subuh dah tak tido and time petang yang penuh kemengantukan itu dipenuhi dengan aktiviti berkhasiat hehehehe dah achieve benda nih tinggal nak maintain jer..(syabas baby)
3. ni lah dia aktiviti berkhasiat baby iaitu main badminton & berjalan-jalan @ jogging keliling Unisza. baby and Nazirah Fathil nak jadikan ianya sebagai amalan setiap hari bukan Jumaat and Sabtu sahaja. almaklumlah class start kul 10, so kami kuar ah lam kul 7 pagi,..Insyaallah..
4. i try sungguh-sungguh menahan godaan Mum yang memang tahu kelemahan anak dia yg cute nih...kureng asam masin punyer Mum. time balik cuti, haa ikan singgang and budu lah dia sajikan...

So, sekarang ni ini semua terpulang pada baby sendiri. baby bukan nak cantik (orang gilo mana lah xmboh cantik kan huhuhu) tapi baby nak jaga kesihatan. almaklumlah, kiri kanan keluarga baby semuanya ada penyakit yg tak kureng hebatnya..Kencing Manis, Darah Tinggi and Jantung..plus kolestrol tinggi and gaout..haaa kan best bunyinya kan...so wissh me all da best ya dear...

p/s: buat masa sekarang aim nak turun 5 kg...
p/s lagi: go baby go...

1 comment:

akmall said...

yes!!! wish you all the best...btw...if you want to jenjalan...ajak la i..hahaha