~~SAYANG KORANG~~

~~Dreams to Catch~~


korang!!!!!! baby tak pernah pun tulis kat diari ni apa impian baby kan? apa yg baby nak dalam hidup baby..jum kita lihat list kat bawah ni k....

1. kerjaya yang bagus...ala-ala ahli korporat ker? actually baby interest ngan kerje lam opis ni. macam secretary gitu. Diploma in secretary dah ada, Degree in English pelengkapnya..Hopefully dapat lah impian nih..bukan per, baby rasa cam sesuai jer kerje2 opis ni ngan baby kan kan kan...dapat plak bos hencem, fuhhhh semangat g keje...hahahahah

bby ngah wat keje nih..jgn ganggu hehehehe


2. Kereta yang besar..baby suke kreta yang besar taw. baby rasa sesuai tuk family baby yang kesemuanya berbadan besar dan bilanganya jugak agak besar. lau nak pergi ke mana2 tempat senang, sekali harung jer, naik kereta baby...best best best hehehe

ni pun best gak, bleh wat msuk hutan gituh...hehehe


3. Besarkan dapur umah...baby dah ada rumah, walaupun bukan atas nama baby lah, my Mum said that i should stay there so let consider it my house lah kan..hehehe nnti ble baby dah besar (pdhal memang dah besar dah..)what i mean is, bile ada duit lebih, memang impian baby tuk baik pulih dapur yang sedia ada kat umah baby tuh. dapur tuh kecik sangat. nak besarkan, pasang kabinet 'U", beli peti sejuk besar, siap ngan mesin basuh pinggan...cewahhhh, bestnyer impian nih...

gaya inggeris, siap...


4. Pergi melancong..ni impian baby yang paling best..bawak My MUM p umrah@ hajj. Insyaallah, dimakmulkan tuhan.....pastu nak jugak p Maldives, tempat nih dah lama baby impikan. sejak dari dalam perut mak lagi (tipulah tuh...hehehe)..dari dulu lagi lah.... 


yaAllah, kau panjgkanlah umur Ibuku, agar tercapai hajatku ini ...


5. last but not least, a good husband who can guide me not only kat dunia, tapi mampu menunjukkan jalan yang diredhai tuk bekalan di akhirat kelak...Amin...

weh, dia dah setuju jadi husband baby lahh...Namastee...yeayyyy


p/s:Insyaallah, semua boleh dicapai, usaha tangga kejayaan...cayook2
p/s lagi: En. Id: malam ni sya balik, esok awk ad kerje tak?
            bby: owh, tak ad lagi buat masa nih..Kenapa?
             En. Id: sye pergi U awk esok bleh????
            bby: haaaa...buat per?????
            En. Id: rindu....
            bby: hikhikhik.....(sambil noding kepala, walaupun dia tak nmpk hehehehe)


4 comments:

Anonymous said...

peerrgghhh!!! kereta besaq!

akmall said...

kenapa pilih gambar ni baby? gambar lelaki tu..tak senonoh betul isyarat tangan tuh... kurpit! hihihhi

~~ZusUliYaiNi mAMaT~~ said...

iyep..mesti lah kereta besar...heheheh

~~ZusUliYaiNi mAMaT~~ said...

pe plak tak senonohnyer...tu tnda dia stuju jdi laki baby tuh...hehehehe..