~~SAYANG KORANG~~

~~Perubahan...berubah~~

  Assalamualaikum...

kenkawan bloggers ku semua macamana kehidupan anda? baek atau tidak? diharap semua berjalan lancar yer..Amin..buat kesekian kali (cewah!! ayat bahasa melayu A1 nih hehehe), aku menulis lagi...agak sibuk dengan dunia pekerjaan yang baharu dijalani. agak janggal pada mulanya namun Alhamdulillah kini semua berjalan lancar. Syukur tak terkira buat si Dia yang menulis corak kehidupan ini dengan sempurna. Alhamdulillah..

terlalu banyak perubahan telah berlaku dalam hidup ini. aku dah bergelar seorang pendidik yang suatu ketika dulu kerjaya ini tidak pernah singgah dalam benak fikiranku. ahli keluargaku juga sudah bertambah apabila adikku kini sudah bergelar isteri orang, dan juga kehadiran si comel Anis Nur Ramadhani..semua ini menyedarkan aku tentang sesuatu.

Perubahan dalam hidup pasti berlaku namun berubahlah kearah kebaikan bukan keburukan..
dari jahil kepada berilmu
dari kedekut kepada rajin bersedekah
dari riak, ujub kepada rendah hati
dari lalai solat kepada rajin solat
dari tinggal puasa kepada ganti dan penuhkan puasa
dari suka mengumpat kepada suka berzikir
dari berfikiran negatif kepada bersangka baik

diharap sedikit nasihat ni menjadi panduan untuk sahabat melakukan perubahan dlam hidup dan berubah menjadi yang lebih baik..Amin..


p/s cakap senang tpi nak buat agak payah, namun yakin, istiqamah dan sentiasa berdoa agar Allah S.W.T sentiasa menunjukkan jalan yang benar kepada kita..Insya Allah...

No comments: